Åbningstider 

 Man - tors: 08.00 - 16.15

Fre: Efter aftale

Telefontider

Man - tors: 09.00 - 11.00

Fodproblemer

​Ingen ved mere om fødder

I Danmark findes der mange behandlere af fødder, og det kan umiddelbart være svært at få øje på forskellen, når man ikke kender noget til det. Når du har læst denne artikel, ved du imidlertid godt, hvad statsautoriserede fodterapeuter står for.

Ingen ved mere om fødder er en sætning, som landets fodterapeuter bærer på deres t-shirts, når de markerer Fodens Dag hvert år i september. Men det er ikke kun en påstand. Statsautoriserede fodterapeuter er de eneste, der har en statsanerkendt uddannelse i Danmark og har haft autorisation i mere end 40 år. Autorisationen er en blåstempling og din garanti for kvalitet, høje faglige kompetencer og hygiejnestandard.

Alle fodlidelser​

Går du til en fodterapeut, kan du få behandlet alle fodlidelser, der ikke indebærer kirurgi. Du får en fodanalyse, der kan fortælle dig, hvordan dine fødder har det. Du får behandlet dine fødder og negle, så de lindres for generende tilstande såsom hård hud, ligtorne, vorter, neglelidelser og meget mere. Fodterapeuter er desuden specialister i indlæg og aflastninger, der fremstilles specielt til dine fødder på baggrund af en fod- og ganganalyse. Indlæggene kan forebygge fodproblemer og lindre smerter i fødderne og andre dele af kroppen. Hos fodterapeuten kan du også få gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du vælger fodtøj, der lever op til dine fødders behov. Endelig vil du få om en forebyggende samtale, hvor fodterapeuten fortæller dig, hvordan du selv kan pleje dine fødder hensigtsmæssigt.

Stor faglig ekspertise

Statsaut. fodterapeuter er i besiddelse af ekspertviden fra deres uddannelse på en af de to statsanerkendte fodterapeutskoler i landet. Det betyder, at alle fodterapeuter har den samme uddannelse og samme høje kompetenceniveau. 

Udover et dybdegående kendskab til fodens anatomi, har fodterapeuter også viden om anatomi, biomekanik, fysiologi, psykologi, hudsygdomme og førstehjælp. Sygdomme såsom diabetes, gigt, psoriasis, som i særlig høj grad kan påvirke fødderne, har fodterapeuter også et særligt stort kendskab til. De ved derfor, hvordan de kan forbygge fodproblemer på grund af disse sygdomme.

Se efter logoet

Du kan kende statsautoriserede fodterapeuter på det ovale logo ’statsautoriseret fodterapeut’. Udover at være en garanti for høj behandlingskvalitet, er det også din garanti for, at fodterapeuten fører journal over din behandling og opbevarer den, som lovgivningen kræver det. Det er også en garanti for, at klinikken har rene rutiner i forbindelse med instrumenter, hænder og klinikken, så du ikke risikerer at blive smittet. Endelig er du garanteret mulighed for at klage til Patientombuddet og for at søge om erstatning fra Patientforsikringen.

Tilskud til behandlingen
Alle fodterapeuter kan dog nøjagtig det samme, og udfører alle samtlige ydelser, der dækkes af helbredstillægget. Er du medlem af sygeforsikringen ’danmark’, kan du få tilskud til behandling og indlæg hos alle fodterapeuter.

Fodterapeuter har eneret på at yde tilskud via den offentlige sygesikring til behandling af fodproblemer i forbindelse med diabetes, svær leddegigt, nedgroede negle og arvæv efter strålebehandling af fodvorter. Hvis du gøre brug af din ret til dette tilskud, skal du dog være opmærksom på at vælge en af de cirka 1000 fodterapeuter, der har et såkaldt ydernummer.

Leder du efter en lokal fodterapeut, findes de på altomfoden.dk eller sundhed.dk.

Adresse

Klinik For Fodterapi  v/ Bettina Kristensen
Hvidovrevej 73A, st.th.
2650 Hvidovre

Kontakt

Tlf.:  36480159 / 28 25 01 59

​Telefontider

Man - torsdag: 09.00 - 11.00

​Åbningstider:

​Man - tors: 08.00 - 16.15

Fre: Kun efter aftale

Behandlinger udenfor de anførte åbningstider kan kun finde sted efter aftale med klinikkens behandlende fodterapeuter.

Særaftale om fx behandlingsstart efter kl. 17.30 og på lørdage tillægges kr. 150,- pr. behandling.